Система управління безпечністю харчових продуктів HACCP

image_print

ДП “Волиньстандартметрологія” призначено-органом із сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ ISO 22000:2007 «Система управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга» за реєстраційним номером UA.MQ.045 (наказ Мінекономрозвитку України №1602 від 04.12.2015 р.).

ДП “Волиньстандартметрологія” виконує роботи по:

  • попередній та остаточній оцінці систем управління безпечністю харчових продуктів;
  • сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів у відповідності з вимогами стандарту ДСТУ ISO 22000.

ДП “Волиньстандартметрологія” проводить сертифікацію систем управління безпечністю харчових продуктів щодо виробництва такої продукції та послуг на відповідність вимогами стандарту ДСТУ ISO 22000 в наступних сферах:

  • сільське господарство, мисливство та надання пов’язаних із ними послуг;
  • рибне господарство;
  • виробництво харчових продуктів;
  • виробництво напоїв;
  • виробництво тютюнових виробів;
  • виробництво дерев’яної тари;
  • виробництво паперу та паперових виробів;
  • виробництво інших гумових виробів;
  • виробництво тари з пластмас;
  • виробництво скла та виробів зі скла;
  • виробництво легких металевих паковань;
  • виробництво машин і устатковання для виготовлення харчових продуктів і напоїв, перероблення тютюну;
  • оптова торгівля сільськогосподарською сировиною, продуктами харчування та живими тваринами;
  • роздрібна торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами в спеціалізованих магазинах;
  • транспортне оброблення вантажів;
  • складське господарство;
  • діяльність із забезпечення стравами та напоями.

Перелік документів, які подаються суб’єктами господарської діяльності для оформлення сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів на відповідність ДСТУ ISO 22000:2007:

  1. Заявка на проведення сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів;
  2. Опитувальна анкета;
  3. Структурна схема організації-заявника, яка включає основні і допоміжні підрозділи, інженерні й адміністративні служби із зазначенням зв’язків між ними;
  4. Політика щодо безпечності харчових продуктів;
  5. Нормативна та технічна документація;
  6. План (плани) управління безпечністю харчових продуктів;
  7. Документи та протоколи стосовно планування СУБХП;
  8. Задокументовані методики.

Вартість робіт із сертифікації систем управління залежить від тривалості аудиту заявника. При визначені терміну аудиту в ОС визначають час, якій необхідний для планування, а також для цілковитого й результативного завершення аудиту системи управління.

При складані нормативу трудомісткості робіт враховують такі аспекти:

-вимоги стандарту на систему управління;
-розмір та кількість філій організації заявника;
-складність виробництва (послуг) заявника;
-залучення зовнішніх виконавців;
-результати попередніх аудитів.

Під час процедури сертифікації персонал органу сертифікації керується Положенням про орган сертифікації та внутрішніми інструкціями стосовно перевірки та оцінки системи управління.

Заявка та опитувальна анкета на проведення робіт з СУБХП.

Більш детальну інформацію стосовно сертифікації систем управління якістю та систем управління безпечністю харчових продуктів відповідно до міжнародних стандартів Ви можете отримати у відділенні «Центр підтвердження відповідності продукції» ДП “Волиньстандартметрологія” за адресою: м. Луцьк, вул. Світла, 4.
тел. (0332)
78-72-54 – Гриценюк Василь Іванович – заступник генерального директора
тел. (0332) 78-72-55 – Винярчук Володимир Віталійович – начальник відділення «Центр з підтвердження відповідності продукції»
тел. (0332) 78-72-55 – Хінцінська Тетяна Миколаївна – аудитор з сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів

Процедури розгляду скарг та апеляцій:

Порядок сертифікації СУБХП:

Scroll to top
error: Контент захищено від копіювання !!!