До уваги виробників харчової продукції! 2 квітня 2019 року відбудеться семінар на тему: «Актуальні питання для підприємств харчової галузі. Маркування харчових продуктів згідно з новим Законом. Порівняльний аналіз нормативно-правових актів з питань маркування харчової продукції.»

image_print

Державне підприємство “Волинський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації”, як орган по сертифікації систем управління, проводить навчально-практичні семінари, які є конструктивними для підприємств і організацій різних сфер діяльності і спрямованості, особливо в умовах, коли необхідний креативний підхід до управління компанією з метою підвищення результативності та ефективність виробничої діяльності в сучасних умовах.

Заплановано проведення навчання (перепідготовки та підвищення кваліфікації) на базі ДП «Волиньстандартметрологія» (вул.Світла, 4, м.Луцьк) за темами: «Актуальні питання для підприємств харчової галузі. Маркування харчових продуктів згідно з новим Законом. Порівняльний аналіз нормативно-правових актів з питань маркування харчової продукції.»

Програмою навчання передбачений розгляд наступних тем:

1. Порівняльний аналіз нормативно-правових актів з питань маркування харчових продуктів. Увага! З 06.08.2019 вводиться в дію Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»:
 Маркування алкогольних напоїв, виноробної продукції, пива повинно здійснюватись з урахуванням вимог Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»;
 «Основне поле видимості» на пакуванні продукції. Інформація про продукт, яка повинна бути наведена у цій зоні;
 Позначення в тексті маркування одиниць вимірювання Міжнародної системи одиниць (SI) з використанням літер українського алфавіту;
 Вимоги до маркування заморожених продуктів щодо позначення інформації на пакуванні про масу крижаної глазурі;
 Відповідальність за порушення вимог щодо маркування. На що рекомендуємо звернути увагу. За надання на маркуванні неточної, недостовірної, незрозумілої інформації передбачена відповідальність.

2. Метрологічні вимоги до фасованих продуктів:

 Нова редакція національних стандартів, що набрали чинності з 01.01.2019: Роз’яснення деяких положень стандартів ДСТУ OIML R 87:2017 та ДСТУ OIML R 79:2017
 Допустимі відхилення для фасованої продукції, що не маркуються знаком «е»Вимоги щодо допустимого відхилення від кількості, які встановлені для продукції;
 Обов’язковість виконання стандартів ДСТУ OIML R 87 та ДСТУ OIML R 79, зазначених у наказі Мінекономрозвитку від 05.07.2017 №969;
 Обов’язковість виконання вимог ДСТУ OIML R 87 та ДСТУ OIML R 79, зазначених у наказі Мінекономрозвитку від 05.07.2017 № 969.

Технічний регламент щодо деяких товарів, які фасуються за масою та об’ємом у готову упаковку.

Початок семінару о 1000, реєстрація слухачів – о 900.

Вартість курсу за одну тему одноденного навчання складає:

– для одного учасника – 737,11 грн. (з урахуванням ПДВ).

Заявку на участь в навчанні слід подати до 29 березня 2019 року.

Додаткову інформацію можна отримати за телефонами: (0332) 78 72 54, 78 63 09.

Для участі в семінарі просимо подати заявку на e-mail: gribanov@volynstandart.com.ua із зазначенням кількості співробітників підприємства, які бажають взяти участь у навчанні.

Додаткові питання, відповіді на які Ви бажаєте отримати, надсилайте на адресу: hrytsenyuk@volynstandart.com.ua

Заявка на семінар

Scroll to top
error: Контент захищено від копіювання !!!