Набули чинності зміни до законів України щодо військових стандартів

3 липня 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо військових стандартів».

Ним доповнюється закон «Про оборону України» новими термінами: військова стандартизація, військовий стандарт, стандарт НАТО та стандарт у сфері оборони держави-члена НАТО, а також положеннями щодо надання Міністерству оборони повноважень із забезпечення нормативно-правового регулювання у сфері військової стандартизації та визначення органу військової стандартизації.

Військова стандартизація – це діяльність, що полягає в установленні положень для загального та неодноразового використання щодо наявних чи потенційних завдань і спрямована на досягнення оптимального ступеня упорядкування у сфері оборони.

Військовий стандарт – стандарт, прийнятий органом військової стандартизації, що встановлює для загального і неодноразового використання правила та настанови щодо діяльності у сфері оборони і спрямований на досягнення оптимального ступеня упорядкування у зазначеній сфері. Для цілей цього Закону до військових стандартів також належать стандарти НАТО та стандарти у сфері оборони держави — члена НАТО.

Стандарт НАТО – стандарт, розроблений, прийнятий та опублікований Організацією Північноатлантичного договору.

Стандарт у сфері оборони держави – члена НАТО – стандарт, розроблений, прийнятий та опублікований державою – членом Організації Північноатлантичного договору.

Орган військової стандартизації – орган військового управління, до функцій якого віднесено розроблення, прийняття, внесення змін, скасування, відновлення дії, оприлюднення, запровадження та застосування військових стандартів.