Мінекономрозвитку відтермінувало до 2021 року обов'язкове маркування продукції літерами латинського алфавіту

Мінекономрозвитку відтермінувало до 2021 року обов’язкове маркування продукції літерами латинського алфавіту

image_print

Про це повідомив офіційний сайт міністерства.

Мінекономрозвитку продовжило до 1 січня 2021 року перехідний період щодо обов”язкового маркування продукції літерами латинського та грецького алфавіту. Відповідний наказ міністерства пройшов процедуру державної реєстрації у Мінюстиції та набуде чинності після офіційного оприлюднення.

Як відомо, в 2015 році на виконання вимог Угоди про асоціацію з ЄС Україна ухвалила Правила застосування одиниць вимірювання. Згідно з Правилами, з 1 січня 2016 року усі виробники споживчої продукції зобов”язані позначати виміри продукції одиницями вимірювання Міжнародної системи одиниць SI (кілограми, сантиметри, літри тощо).

Крім того, згідно з Правилами, на маркуванні продукції, яка продається в Україні, мають зазначатися міжнародні позначення одиниць вимірювання з використанням літер латинського та грецького алфавіту. Одночасно на маркуванні можуть застосовуватись українські позначення одиниць вимірювання (з використанням літер українського алфавіту). Такі позначення одиниць вимірювання поширюються на маркування всієї споживчої продукції, зокрема, і на маркування лікарських засобів, медичних виробів, харчових продуктів, дієтичних добавок, кормів для тварин, упаковок насіння та засобів захисту рослин тощо.

Для поступового переходу бізнесу, зокрема виробників ліків, був передбачений перехідний період для маркування латинськими літерами. Він мав завершитись 1 січня 2019 року. Але, зваживши на численні звернення щодо необхідності продовження перехідного періоду, Міністерство ухвалило рішення продовжити його до 1 січня 2021 року.

Scroll to top

Сторінка знаходиться на стадії модернізації. Телефони для перевірки чинності сертифікату вказані на титульному аркуші бланку сертифікату.