Опубліковано міжнародний стандарт на ідентифікацію лікарських засобів

Опубліковано міжнародний стандарт на ідентифікацію лікарських засобів

image_print

Ідентифікація лікарських засобів (IDMP) є нормативною вимогою, що стає все необхіднішою, оскільки світ рухається до комплексної охорони здоров’я, підкріпленої глобальною перевіркою ланцюга поставок.

Ідентифікація речовин, які входить у лікарські засоби за класифікацією IDMP, є строго регламентованою. Міжнародна організація з станлартизації (ISO) розробила низку стандартів та керівних документів для IDMP, які регулюють діяльність у цій сфері. Зазначені стандарти є основою для збору даних та обміну інформацією, пов’язаною з характеристиками лікарських засобів. Такий підхід дає змогу ідентифікувати інгредієнти лікарських засобів, що необхідно для комерційних нормативних цілей.

Нещдавно до групи стандартів IDMP долучився новий технічний звіт, який описує ключові поняття для організацій, що прагнуть брати участь у розробленні термінології IDMP.

Стандарт ISO/TR 14872 «Інформатика здоров’я. Ідентифікація лікарських засобів. Основні принципи підтримки ідентифікаторів і термінів» є основою ідентифікації та термінів відповідно до критеріїв стандартів IDMP. Стандарт охоплює модель надання послуг та основні принципи, які можна використовувати як критерії оцінки для вибору постачальників послуг термінології IDMP. Документ також допомагає під час розроблення надійних угод, які використовують власники IDMP та особи, що розробляють термінологію IDMP.

Новий технічний звіт стане у нагоді багатьом організаціям біофармацевтичної та фармацевтичної галузей, охоплюючи глобальні регулювальні органи, які опікуються розробленням, санкціонуванням, маркетингом і розповсюдженням лікарських засобів.

Scroll to top

Сторінка знаходиться на стадії модернізації. Телефони для перевірки чинності сертифікату вказані на титульному аркуші бланку сертифікату.