Представники відділення "Центр з підтвердження відповідності продукції" прийняли участь в науково-практичній конференції “Технічне регулювання. Проблеми та шляхи вирішення”

Представники відділення “Центр з підтвердження відповідності продукції” прийняли участь в науково-практичній конференції “Технічне регулювання. Проблеми та шляхи вирішення”

image_print

24 жовтня у рамках проведення XXIІІ Міжнародної виставки індустрії безпеки “Безпека 2018” відбулася науково-практична конференція “Технічне регулювання. Проблеми та шляхи вирішення”. Форум проводиться з ініціативи Громадської спілки “Рада технічних комітетів стандартизації України”, секретаріат якої веде Український науково-дослідний інститут цивільного захисту, та за сприянням Комітету з питань промислової політики та підприємництва Верховної ради України, Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.


Захід об’єднав навколо себе представників з центральних органів виконавчої влади, установ, підприємств та громадських організацій з метою забезпечення належної безпеки продукції та якості послуг шляхом залучення громадськості до здійснення моніторингу діяльності органів з оцінки відповідності.
Президію конференції очолили: Голова підкомітету з питань підприємництва та технічного регулювання, Комітету з питань промислової політики та підприємництва Верховної Ради України, народний депутат України Геннадій Кривошея; Генеральний директор Державного підприємства “Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості” Ганна Лісіна; голова ГС “Рада ТК”, начальник УкрНДІЦЗ Віталій Кропивницький; заступник голови ГС “Рада ТК”, президент асоціації “Укрелектрокабель” Анатолій Пушкар.
Під час проведення заходу були розглянуті такі теми:
– “Скасування в Україні радянських стандартів – вимога євроінтеграційних змін та подальшого розвитку країни”;
– “Проблемні питання у сфері стандартизації”;
– “Про технічні регламенти та застосовні специфікації щодо будівельних виробів”;
– “Переклади європейських стандартів – засіб забезпечення якості, надійності та безпечності (на прикладі стандартів газової інфраструктури)”;
– “Основні положення проекту Закону України “Про надання будівельних виробів на ринку”;
– “Система оцінки відповідності європейським вимогам безпеки на прикладі Науково-випробувального центру “Пожежна безпека”;
– “Проблеми з оцінки відповідності ринку вогнегасників”;
– “Проблеми з оцінки відповідності та ринкового нагляду у сфері електричного обладнання”;
– “Проблеми з оцінки відповідності та ринкового нагляду у сфері будівельних виробів”;
– “Державний контроль якості продукції, реальні можливості”.
Завершуючи форум Віталій Станіславович підбив підсумки науково-практичної конференції та подякував всім присутнім за продуктивну роботу.
Матеріали конференції розміщено на сайті Громадської спілки “Рада технічних комітетів стандартизації України”.

Scroll to top

Сторінка знаходиться на стадії модернізації. Телефони для перевірки чинності сертифікату вказані на титульному аркуші бланку сертифікату.