23-24 травня 2018 року на базі ДП «Волиньстандартметрологія» спільно з інститутом підготовки фахівців Національного органу стандартизації ДП «УкрНДНЦ» відбулися семінари за темами: «Практичні аспекти розробляння та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах ХАСП»» або «Підготовка внутрішніх аудиторів системи управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ ISO 19011:2012 та ДСТУ ISO 22000:2007». На семінарі були присутні представники підприємств виробників харчової продукції та закладів громадського харчування.
На семінарі розглядалися питання:
Законодавчі передумови впровадження систем и управління безпечністю харчової продукції, керуючись принципами НАССР на харчових підприємствах:
- Закон України «Про основні принципи та вимоги щодо безпечності та якості харчових продуктів»
- Програми попередньої підготовки та підготовчі кроки до розроблення системи НАССР
- Національний стандарт України ДСТУ ISO 22000:2007 «Система управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь – яких організацій харчового ланцюга»
- Основні вимоги до системи управляння якістю та безпечністю харчових продуктів на основі принципів НАССР
- Система управляння якістю та безпечністю харчових продуктів. Небезпечні фактори, в тому числі фактори, які можуть бути присутні в виробничих процесах. Запобіжні дії
- Рекомендації щодо впровадження НАССР на прикладі підприємств з виробництва харчової продукції, громадського харчування та сільгоспвиробників. Формування документів
- Аудит системи НАССР. Загальні вимоги до проведення аудиту згідно ДСТУ ISO 19011:2012 «Настанови щодо здійснення аудитів систем управління».
На семінарі були присутні більше 30 учасників.
Після закінчення семінару слухачі отримали сертифікати учасника заходу.