Підвищення рівня якості розробки програмного забезпечення буде здійснюватися відповідно до ISO 9001

Підвищення рівня якості розробки програмного забезпечення буде здійснюватися відповідно до ISO 9001

image_print

Розробка програмного забезпечення завжди досить складна процедура. Спростити цей процес допоможе міжнародний стандарт на системи управління якістю ISO 9001. Настанови щодо застосування ISO 9001:2008 при розробці програмного забезпечення надані в стандарті ISO/IEC/IEEE 90003 «Розробка програмного забезпечення. Настанови щодо застосування ISO 9001:2008 при розробці програмних продуктів».

Стандарт призначений для розробки, поставки та обслуговування програмного забезпечення. Його оновлена ​​версія об’єднує існуючі переваги від впровадження ISO 9001 з деякими з найбільш важливих допоміжних документів в області розробки програмного забезпечення, що дозволить організаціям отримувати переваги від впровадження передових міжнародних практик в області підвищення якості на кожному етапі життєвого циклу. Даний процес включає в себе такі елементи, як поставка, володіння, експлуатація та обслуговування, а також процес безперервного вдосконалення.

Стандарт був розроблений спільно з Міжнародною електротехнічною комісією (IEC) та Інститутом інженерів електротехніки та електроніки (IEEE), а нещодавно був переглянутий з метою адаптації до самої останньої версії ISO 9001, з урахуванням нових понять, що відносяться до поточних розробок програмного забезпечення.

У розробці документа брали участь експерти з різних країн. Документ містить посилання на інші стандарти по розробці програмного забезпечення, які можуть бути корисні для розробників при формуванні життєвого циклу програмного забезпечення, інформаційної безпеки та тестування.

Scroll to top

Сторінка знаходиться на стадії модернізації. Телефони для перевірки чинності сертифікату вказані на титульному аркуші бланку сертифікату.